De Markthal

Project
De Markthal
Locatie
Rotterdam
Opdrachtgever
J.P. van Eesteren BV
Looptijd
Augustus 2012 - September 2014

 

Midden in het Laurenskwartier - op de plek waar Rotterdam ontstond - staat de eerste Markthal van Nederland. Rotterdam volgt daarmee het voorbeeld van onder meer Barcelona, Stockholm en Birmingham, waar overdekte markthallen al jaren een begrip zijn.

De Rotterdamse Markthal staat recht tegenover station Blaak, op loopafstand van de Koopgoot en direct aansluitend op de buitenmarkt. De Markthal heeft een vloeroppervlak ter grootte van een voetbalveld. Op de marktvloer bieden honderd ondernemers hun verse producten aan. Aan de flanken van het terrein zijn winkels die ook met eten en drinken te maken hebben, zoals een kookwinkel, een winkel voor de tafel, een wijnhandel, een warme bakker en een traiteur. Tevens zijn er diverse restaurants, waaronder het marktcafé. In het souterrain is een supermarkt, een slijterij en een drogisterij. Onder de hal is een vierlaagse parkeergarage met 1.200 plaatsen gesitueerd.

Vanuit de garage komt men in het hart van de hal. In de Markthal wordt gewinkeld onder een spectaculaire veertig meter hoge boog, die wordt gevormd door 226 appartementen. De appartementen hebben ruime balkons en kijken uit op de Laurenskerk of op de Maas.

Voor J.P. van Eesteren BV hebben we hier divers constructiewerk ten tijde van de ruwbouw mogen uitvoeren. Zo is de stalen achter-constructie van de decoratieve beplating aan de binnenzijde door Blacon geengineerd en gemonteerd. Ook bij diverse afbouw items heeft Blacon mogen faciliteren, zoals de roostervloeren bij de voor en achteringangen.

De Markthal, een mooi en functioneel gebouw waar we in opdracht van J.P. van Eesteren trots aan hebben mogen werken.